Ingredienser
Portion til fire
Bearnaise-essens
Hvis du laver essensen selv, er dette step 1. Kog ingredienserne sammen i en gryde til der er lige godt halvdelen tilbage. Si løg og estragon fra – så essensen er klar.
Afhængig af, hvor syrlig du kan lide din bearnaise (jeg kan godt lide den ret sur!), kan du evt. smage den færdige bearnaisecreme til med ekstra eddike eller lidt citron.
Bearnaisecremen
Pisk (stuetempererede) æggeblommer med bearnaiseessens, sennep og lidt salt og peber. Når konsistensen er skummende begynder du langsomt at hælde olie ved – hold øje med, at den binder sig til æggeblommerne og bliver tykkere. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan man godt hælde olien hurtigere ved.
Smag det, der nu er en bearnaisemayo (og som gør sig fortrinligt til at dyppe fx pomfritter i) til – evt. med mere eddike eller lidt citron. Husk nemlig, at du nu kommer til at fortynde smagen med creme fraiche.
Bland mayoen op med creme fraiche – jo “lettere” du ønsker smag og konsistens, desto mere creme fraiche kommer du ved.
Endelig tilføjer du den hakkede estragon. Både for syns skyld, og hvis du lader cremen trække lidt i køleskabet, vil den også tage smag fra den friske estragon.
Portion til fire
- 2 past. æggeblommer
- 1 tsk sennep
- 2 tsk bearnaiseessens*
- 2 dl olie, der ikke smager af for meget (fx rapsolie)
- Salt og peber
- Frisk estragon – et godt bundt
- 1-2 dl creme fraiche
- 2 spiseskefulde hvidvinseddike
- 2 spiseskefulde vand
- 1 finthakket skalotteløg
- Lidt estragon (fra bundtet ovenfor)
Bearnaise-essens
Hvis du laver essensen selv, er dette step 1. Kog ingredienserne sammen i en gryde til der er lige godt halvdelen tilbage. Si løg og estragon fra – så essensen er klar.
Afhængig af, hvor syrlig du kan lide din bearnaise (jeg kan godt lide den ret sur!), kan du evt. smage den færdige bearnaisecreme til med ekstra eddike eller lidt citron.
Bearnaisecremen
Pisk (stuetempererede) æggeblommer med bearnaiseessens, sennep og lidt salt og peber. Når konsistensen er skummende begynder du langsomt at hælde olie ved – hold øje med, at den binder sig til æggeblommerne og bliver tykkere. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan man godt hælde olien hurtigere ved.
Smag det, der nu er en bearnaisemayo (og som gør sig fortrinligt til at dyppe fx pomfritter i) til – evt. med mere eddike eller lidt citron. Husk nemlig, at du nu kommer til at fortynde smagen med creme fraiche.
Bland mayoen op med creme fraiche – jo “lettere” du ønsker smag og konsistens, desto mere creme fraiche kommer du ved.
Endelig tilføjer du den hakkede estragon. Både for syns skyld, og hvis du lader cremen trække lidt i køleskabet, vil den også tage smag fra den friske estragon.