Antal: ca. 30-35 stk.
INGREDIENSER
SÅDAN GØR DU
INGREDIENSER
- 300 gr. hvedemel
- 5 dl. kærnemælk
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. natron
- Skal af 1/2 økologisk citron
- 1/2 tsk. ren vaniljepulver (eller 1/2 vaniljestang)
- 1 nip salt
- Rigeligt smør til panden
SÅDAN GØR DU
- Bland kærnemælk sammen med sukker og æg.
- Tilsæt mel, kardemomme, fint revet citronskal, vanilje og natron og pisk det hele rigtig godt sammen.
- Varm æbleskivejernet godt op og put smør i hvert hul.
- Fyld hullerne halvt op med dej og vend æbleskiverne, når de er blevet lysebrune og en smule sprøde på den ene side.
- Bag æbleskiverne færdige og fortsæt samme procedure med en ny portion dej, og husk altid at putte smør i hullerne, før dejen kommes i.
- Når alle æbleskiverne er færdigbagte serveres de med syltetøj og flormelis.