Ingredienser:
Ca. 1,5kg nakkefilet
Rub:
1,50 spsk salt
2 spsk rørsukker
1,50 spsk sød paprika
1 spsk røget paprika
1 knivspids cayenne peber
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver eller 1 tsk sennepspulver
2 spsk brun farin
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk chiliflager, stødt
1 tsk sort peber, friskkværnet
BBQ sauce
1 dl æbleeddike
3 spsk. ketchup
2,5 spsk. brun farin
1 lille spsk. salt
1 tsk. peber
1 spsk. tabasco
Coleslaw
½ hvidkål eller spidskål fintsnittet.
4-5 gulerødder fintsnittet
3-4 dl skyr kan erstattes af creme fraiche, fromage frais ell. lign.
3-4 spsk mayonnaise kan erstattes af lidt mere skyr
2 spsk sød fransk sennep ell. 1 spsk Dijonsennep gerne varianten med honning
1 spsk akaciehonning
1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
Salt/peber rigeligt
Bland alt rubben sammen og gnid 2/3 dele ind i nakkefileten. Pak den ind i celofan og stil den i køleskab natten over.
Næste norgen kl.6 sættes kødet i ovnen ved 110 grader i 10-12 timer. Ved 17-tiden rives kødet fra hinanden og det resterende rub blandes i. Ligeledes hældes BBQ saucen over og kødet sættes tilbage i ovnen 10-20 minutter.
Ca. 1,5kg nakkefilet
Rub:
1,50 spsk salt
2 spsk rørsukker
1,50 spsk sød paprika
1 spsk røget paprika
1 knivspids cayenne peber
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver eller 1 tsk sennepspulver
2 spsk brun farin
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk chiliflager, stødt
1 tsk sort peber, friskkværnet
BBQ sauce
1 dl æbleeddike
3 spsk. ketchup
2,5 spsk. brun farin
1 lille spsk. salt
1 tsk. peber
1 spsk. tabasco
Coleslaw
½ hvidkål eller spidskål fintsnittet.
4-5 gulerødder fintsnittet
3-4 dl skyr kan erstattes af creme fraiche, fromage frais ell. lign.
3-4 spsk mayonnaise kan erstattes af lidt mere skyr
2 spsk sød fransk sennep ell. 1 spsk Dijonsennep gerne varianten med honning
1 spsk akaciehonning
1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
Salt/peber rigeligt
Bland alt rubben sammen og gnid 2/3 dele ind i nakkefileten. Pak den ind i celofan og stil den i køleskab natten over.
Næste norgen kl.6 sættes kødet i ovnen ved 110 grader i 10-12 timer. Ved 17-tiden rives kødet fra hinanden og det resterende rub blandes i. Ligeledes hældes BBQ saucen over og kødet sættes tilbage i ovnen 10-20 minutter.