Til 6 temmelig store burgerboller brugte jeg:
15 g gær
2,5 dl lunkent vand
450 g hvedemel
7 g fint salt
40 g sukker
40 g blødt smør i tern
sesamfrø
Opløs gær i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter med dejkroge til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Jeg kunne ikke få min dej til at tage alt melet og havde 50-90 g mel i overskud, jeg brugte dog blot resterne til at holde hænderne tørre da bollerne skulle formes og dejen var rigtig fin.
Tilsæt smørternene og ælt dejen yderligere 5 minutter, snyd endelig ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time. Form dejen til 6 lige store boller.
Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpå klædet og den trykket let ned – lad bollerne hæve endnu en time under pladen.
Forvarm ovnen til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen 12-14 minutter til de er gyldne ovenpå. lad dem køle ned på bagerist.
15 g gær
2,5 dl lunkent vand
450 g hvedemel
7 g fint salt
40 g sukker
40 g blødt smør i tern
sesamfrø
Opløs gær i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter med dejkroge til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Jeg kunne ikke få min dej til at tage alt melet og havde 50-90 g mel i overskud, jeg brugte dog blot resterne til at holde hænderne tørre da bollerne skulle formes og dejen var rigtig fin.
Tilsæt smørternene og ælt dejen yderligere 5 minutter, snyd endelig ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time. Form dejen til 6 lige store boller.
Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpå klædet og den trykket let ned – lad bollerne hæve endnu en time under pladen.
Forvarm ovnen til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen 12-14 minutter til de er gyldne ovenpå. lad dem køle ned på bagerist.